dinsdag 4 oktober 2011

dinsdag = wasdag


Dinsdag 4 oktober      
Ontwaken in Potos
KM 50195

Fijne plek hier. We hebben geen zin om op zoek te gaan naar vers brood dus bakken we wat broodjes af die we uit Nederland hadden meegenomen. Van die lang houdbare dingen. Ook lekker.

Dinsdag: wasdag.
De watertank zit vol dus we doen maar een wasje. Met de zon de hele dag en een zacht briesje zal het snel drogen aan onze portable mini-droogmolen. Een handig ding is dat. Na de eerste keer ...
opzetten en de natte was eraan hangen jaren geleden hadden we de eerste les snel geleerd; zet het driepotige onderstel vast met enkele haringen, anders kun je de was opnieuw spoelen.
Goed, het droogmolentje staat goed verankerd en de natuur doet de rest.Ook op deze plek is er een internetsignaal. Weliswaar niet zo heel snel maar we kunnen o.a. naar de familie thuis skypen.

Onderhand is het weer tijd voor de lunch. Heerlijke meloen met die nog heerlijkere Griekse volle yoghurt. Van die yoghurt gaan we beslist een paar emmertjes mee naar huis nemen. OK, met 10% vet per 100 gram zal Sonja Bakker er niet over te sprekn zijn, maar Dr Frank weer wel. Dus houden we in dit geval zíjn adviezen maar aan.

Als we tussen al dat werk door wat liggen te luieren krijgen we bezoek van een enorme vogel, waarschijnlijk behorend tot de Griekse meeuwachtigen.
Verlegen is hij of zij niet. Monique, die niet zo van de dieren is, fotografeert het beest van afstand. Terwijl de meeuw steeds dichterbij durft te komen om de stukjes brood te pikken die ik hem of haar toewerp, peins ik erover om hem of haar een stukje uit mijn hand te laten pikken, maar als ik zo van dichtbij zijn of haar snavel zie ben ik toch een beetje bang dat hij of zij dat stukje uit mijn hand pikken wat te letterlijk zal nemen.

Nu moet er even een link in dit verhaal komen van luieren naar wespen. Want over die wespen wilden we al een paar dagen een tip geven. En eigenlijk geen tip óver de wespen maar tégen.
Nou, dat luieren in de zon doet Monique hier zo goed als altijd in bikini’s. Nee, mensen, daar komen geen foto’s van.
En omdat Monique nogal van kleurtjes houdt zijn die bikini’s roze, paars, (fel)groen enz.
Probeer je dan nog dit alles voor te stellen op ongeveer het meest roze opklapligbed wat er te koop is. (Action € 15,-) Get the picture?

Goed, nu de wespen. Toevallig hoorden en zagen we enkele weken vóór onze vakantie in een of ander medisch programma op TV dat een huisarts aan een patiënt die een allergie voor wespen heeft vertelt dat wespen niet alleen op zoetigheid afkomen maar ook op felle kleuren. We zeiden toen nog ‘Goh, dat wisten we niet.’
Wel, tijdens de afgelopen dagen wordt het bewijs geleverd. Monique (of ik) moeten de wespen van haar bikini afslaan. We doen een test: we leggen het meest fel gekleurde bikinibroekje wat Monique heeft op een krukje iets verderop en ze trekt zelf een zwarte slip aan. De meeste wespen gaan nu inderdaad op het bewuste bikinibroekje liggen rijen als ware het een grote sappige tropische bloem.

Maar ja, wat nu? Ik zeg ‘je hebt toch van dat antimuggen spul bij je?’.
‘Ja, maar dat helpt toch niet tegen wespen?’
Onder het motto ‘je weet maar nooit’ pakken we de Mosi Guard (zo heet dat spul) en smeren het op de billen en de bikini van Monique. Nou mensen, het werkt dus. De wespen komen aanvliegen, hangen op een afstand van ongeveer een centimeter boven de in bikini gehulde lichaamsdelen van Monique en vliegen dan na een schrikreactie weer weg.

Overigens hebben we de test ook gedaan met het dragen van géén bikini.
Dat werkt ook. En daar komen ook géén foto’s van!
(Let wel: resultaten behaald in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.)

Eigenlijk is hiermee al het bijzondere van deze dag gezegd.
OK, het dineren naast onze camper met de blik gericht op de zon die in de verte ergens achter de bergen van het vasteland van Griekenland verdwijnt.
En oh ja, we blijven nog een nachtje.

Overnachting Potos
KM 50195
N  40.60534 E 24.60915

mm2greece2011 weergeven op een grotere kaart

Geen opmerkingen:

Een reactie posten