zaterdag 8 oktober 2011

afscheid van Thassos

http://www.thassos-ferries.gr/

Zaterdag 8 oktober    
Ontwaken in Akti Pachi
KM 50270

Het laatste dagje op Thassos. Was het ook het laatste nachtje? Of doen we er nog één? We dubben nog over welke vertrekhaven en welke vertrektijd. Maar daar kunnen we nog bijna de hele dag over nadenken.

We luieren, we zonnen, we lezen, we zwemmen, we doen een wasje, en we verschonen ons bed weer eens. We hebben altijd reservebeddegoed, zoals dekbedovertrekken, hoeslakens enzo bij ons.
’s Middags bellen we ook even...
met Truus (moeder Michel) en Tonnie en Thea (ouders Monique).
Een erg drukke dag dus…
Zoals alle informatiebronnen hadden voorspeld trekt tegen het einde van de middag de lucht dicht. We hebben ondertussen besloten om vanaf Skala Pinos te varen, morgenochtend om kwart over zeven.
We eten vanavond buitenlands: Kip Siam van Knorr. Zelf kip en een uitje toevoegen. Vooruit, we doen er ook een paprika doorheen. Daarbij een komkommer/tomaat salade.
Altijd handig om zulke maaltijden in de camper te hebben.

Aan het begin van de avond begint het te waaien en licht te regenen. En eigenlijk gaat het gaandeweg de avond harder waaien dan voorspeld.
Oei, we hebben de heenreis nog in gedachten, toen onze camper op het dek in al zijn veren en schokbrekers stond te dansen.

We liggen al vroeg op bed en hebben de wekker op zes uur morgenochtend ingesteld. Eenmaal op bed gaat het steeds harder waaien en we wiebelen met camper en al op en neer, zo pal aan het strand staand.
De kleine regenspetters worden druppels, worden hele grote druppels, worden hele grote en heel veel druppels en uiteindelijk hele emmers vol die tegelijkertijd over onze camper uitgestort worden.
We doen dus geen oog dicht. Monique, die toch al niet zo van de wind is, heeft het er helemaal niet meer op en zegt bibberig ‘Ik durf zo morgen niet de boot op Michel!’
Ik als stoere vent houd me natuurlijk ook als zodanig en zeg ‘komt wel goed meisje, binnen lijkt het altijd erger dan het werkelijk is.’
En ‘Monique, als de schipper het niet vertrouwt vaart hij echt niet uit’ doet het ook goed. Ondertussen begin ik me toch ook wel zorgen te maken.We kunnen nog steeds switchen van vertrekhaven. Het zou misschien voor de hand liggen om te kiezen voor de kortste route van Thassos-stad naar Keramoti. Die tocht duurt 35 minuten. Thassos-ferries
Maar omdat we tijdens ons fietstochtje eerder deze week de boot hebben gezien die op de langere route van Skala Pinos naar Kavala vaart, kiezen we daarvoor omdat we het type schip met onze botenkennis (ahum) veel zeewaardiger en stabieler vinden dan de ‘veerpont’ van het kortere traject.

Gelukkig vatten we nog wat slaap maar veel zal het niet blijken te zijn.

Overnachten voor taverne in Akti Pachi
KM 50270
N 40.78946 E 24.62714


mm2greece2011 weergeven op een grotere kaart

Geen opmerkingen:

Een reactie posten