vrijdag 23 september 2011

we trekken verder

vrijdag 23 september                                 
KM 49250

Ondanks dat het hier hartstikke mooi is willen we vandaag verder. We hebben sowieso waarschijnlijk veel te veel plannen voor deze reis, maar we willen natuurlijk wel meer zien dat alleen deze mooie plek. Een camper is om te reizen dus…
De Duitsers hebben er eigenlijk wel mooie benamingen voor: Wohnmobil en Reisemobil.
Wir reisen heute also wieder weiter. Doel is Sagiada, wat noordelijker richting Albanese grens ligt. Volgens o.a. ons Womo-boekje moet daar een aantal mooie camperplekken aan de kust liggen, en is Sagiada ook een aardig plaatsje.

Het ontbijt bestaat ...
vanochtend uit gebakken eieren met bacon. In verband met de mogelijke vette spetterzooi bereiden we een en ander maar buiten op ons outdoor-one-pit-gasstel. Met een bak lekkere sterke koffie erbij smullen we er wel van.

Daarna maken we binnen en buiten de boel op orde en nemen we afscheid van de buren.
Voor we echt op weg gaan wippen we nog aan bij het toiletgebouwtje aan de overkant. Dat ding is wel afgesloten maar dankzij de tip van onze Duitse achterbuurman weten we naast het gebouwtje het putdeksel te vinden wat het riool afsluit. Daar gaat de inhoud van onze poep-en-plasdoos in. Dat lucht weer op.

Aan de rechtse kant van het gebouwtje steekt een kraan uit de grond waarmee we onze watertank bijvullen tot zijn max van 110 liter. We kunnen d’r weer tegen dus.

We rijden door de werkelijk prachtige omgeving en komen rond 14:00 uur in het haventje van Sagiada aan. Daar besluiten we om wat te eten bij het eerste de beste restaurant aan het water. Aan het water is hier echt aan het water. De vissen komen met tientallen voorbij zwemmen. Uiteraard is dit een visrestaurant in zo’n haventje maar helaas lusten wij geen vis. Nou, bijna geen vis dan. Monique wil nog wel een kibbeling eten en ik neem incidenteel lekkerbek, nieuwe haring of rolmops. Maar met uitzondering van de nieuwe haring is dat niet echt vis, horen we wel eens.

We eten een Griekse salade, Tsasiki, fried suchini en fried eggplant en wat brood. We betalen € 18,- voor alles.
Met uitzondering van de tsasiki vinden we het allemaal niet zo bie, maar de buikjes zijn gevuld.
Dan gaan we verder op pad langs de kust. Echter vinden we alle plekken uit het boek van Womo helemaal niet zo aantrekkelijk. Uiteindelijk rijden we nog verkeerd en zien we in de verte al de grens met Albanië.
Omkeren dus. We rijden de kustweg weer terug en besluiten toch maar één van Womo-tips te proberen. Niks bijzonders maar het is toch maar voor 1 nacht dus we settelen ons met de camper op het grasveld vlak aan zee.
De reden van de vele koeienflatsen op het gras komt later op de middag aan het licht als er ineens een kudde van die beesten achter en voor onze camper staat te grazen.
Als we ook opeens allerlei enge geluiden vanaf de zee horen komen blijken dat bij nader inzien de ‘rochels’ van een Griekse mevrouw te zijn die daar in het water poedelt. Ongeveer om de 2 minuten rochelt zij van alles uit haar slokdarm, luchtpijp en weet ik wat nog meer voor openingen omhoog, die zij dan vervolgens uitspiertst in de zee.
Nee, het zwemmen is ineens wat minder aantrekkelijk geworden. Wie weet wat zij nog meer heeft laten lopen.


We houden het bij lekker fris douchen, want op deze toch redelijk afgelegen plek is een douche toch weer aanwezig.
We eten nog een soepje met wat brood en als het donker is turen we nog wat naar de heldere sterrenhemel.
Het was vandaag 28 graden en ’s avonds iets van 20.

Morgen trekken we verder.

Overnachting Sagiada
KM 49305
bij Sagiada.
N39 38'5'' E20 10'13''

mm2greece2011 weergeven op een grotere kaart

Geen opmerkingen:

Een reactie posten