maandag 19 september 2011

koud, koud, koud

maandag 19 september                                     

Zwitserland duur? Monique haalt broodjes bij het tankstation waar we 10 minuten geleden wakker werden. Vier kleine broodjes voor zes-en-een-halve euro. Die moeten vast van een héle échte warme bakker komen. Anders bakken ze ze hier wel heel erg bruin.
Maar, het moet gezegd, ze combineren wel heel erg goed met onze Hollandse belegen kaas.

Jee, het was koud vannacht! We horen wederom op het nieuws dat het boven de duizend meter sneeuwt hier in der Schweiz. Als we uitstappen om wat foto’s te maken van onze overnachtingsplek – wat we altijd doen - zien we inderdaad sneeuw op alle bergtoppen om ons heen. Nog steeds niet echt een voorbode van zonnig en warm vakantieweer dus.

We gaan ...
om 08:45 weer op pad. Herfstbladeren, sneeuw, regen, alles komt voorbij. We rijden van herfst naar bijna winter naar…..hopelijk een heerlijke Griekse nazomer. Het is nu nog bijna niet voor te stellen zeggen we tegen elkaar.
Om 10:00 uur kruisen we de grens Zwitserland-Italie. Tol betalen dus. Eigenlijk hebben we nooit zo goed begrepen waarom wij bijna overal in Europa tol moeten betalen en een buitenlandse reiziger / chauffeur niet in Nederland. Zien wij iets over het hoofd dan? Wie kan het ons uitleggen?
Met onze redelijke reiservaring durven we eigenlijk wel te beweren dat we in Nederland de beste wegen van Europa hebben (houd ons ten goede: we hebben nog niet alle landen bereisd).
Wij betalen zelf een bak aan wegenbelasting, maar waarom dan niet een buitenlander die ook ons wegdek verslijt?
Wij betalen nu totaal tot aan Riccione aan tol € 24,80.


We hadden gepland om op camping Del Rose in Ravenna te overnachten die volgens het boek van ACSI tot eind september geopend is. We arriveren echter voor een gesloten hek met een bordje ‘Chiuso – Arrivederci a Pasqua 2012’.
Nou, de Italiaans sprekenden en lezenden onder ons weten het dan wel.

We rijden dan maar een stuk verder richting Ancona. 
Dat scheelt morgen weer. Onze favoriet van vorig jaar – camping Alberello – is ook al gesloten dus nemen we een paar honderd meter verderop camping Adria. We betalen met ons ACSI lidmaatschap slechts €15,- voor deze ACSI campingcard camping. Veel meer is het ook niet waard. Een zanderige plek tussen de bomen en zigeunerkamp-achtige bouwsels. Bij ons in Nederland zie je dat niet of nauwelijks, hier in Italië zien veel campings er zo uit. Het sanitair is al weer bijna retro, maar in ieder geval komt er warm water uit de douche. Da’s al heel wat. En we zijn door slechts een weg gescheiden van het strand. Helaas komen er echter ongeveer 30 tot 40 auto’s per minuut voorbij dus ‘rustig’ ……?
We maken pasta met verse bolognese-saus. Althans, dat schrijft Unox op de sauszak. Ja, de goede lezer heeft opgemerkt dat wij nu al twee dagen een product van deze fabrikant op het menu hebben staan. Omdat we vergeten zijn gehakt uit de diepvries te halen prakken we twee in-alupak-lang-houdbare-beefburgers, ook weer van Unox, tot fijn gehakt en mengen dat door de saus. Samen met komkommer en een snel gemaakte dressing en een snel opengetrokken blik bier eten we er nog heel lekker van.

Even later zien we twee Nederlandse campers aankomen die ook ergens een plekje tussen de bomen moeten vinden. Dat was voor ons met zes meter nog wel te doen. De eerste van deze optocht is echter 9 meter. De andere is iets korter, maar dan wel zónder Smart die er leuk achteraan hangt. Dat alles blijkt nog een heel spektakel te worden. Veel plaatselijke Danny de Vito’s (zo noemt Monique alle korte, te dikke Italianen, waarvan er veel rondlopen in Italië) van de camping lopen uit om te kijken.
Nee, da’s heel nie handig, zo’n lange.

Wij geloven het allemaal wel. We drinken nog een paar wijntjes, en moe van alles leggen wij ons te ruste ergens achter en bovenin onze zes meter.

Overnachting
Riccione
Km  49.135
N46 30 54  E8 39 59

mm2greece2011 weergeven op een grotere kaart

Geen opmerkingen:

Een reactie posten