dinsdag 13 september 2011

Griekenland failliet?

Om nóg beter in vakantiestemming te komen opende het RTL4-journaal vanochtend met de geruchten dat Griekenland nu toch wel héél erg dicht bij een faillissement zit. De kranten staan er ook (weer) vol van, o.a. De Volkskrant.

De tientallen keren dat we Griekenland bezochten hebben dus geen zin gehad.

Is dit de laatste reis dat we met euro's gaan betalen in Griekenland, en leggen we volgend jaar weer Drachmen op de toonbank? Wie zal het zeggen. Met een vreemde munt betalen geeft altijd wel weer een extra stukje vakantiegevoel...
Nou ja, we zien wel of er nog euro's uit de pinautomaten komen volgende week. En we horen het de komende maand wel uit de eerste hand en mond hoe de Grieken er zelf over denken. We hebben in ieder geval veel zin in om te vertrekken.

Maar eerst nog een paar daagjes werken. Vandaag pakken we de meeste spulletjes in de camper. Als er tijd is krijgt hij nog een goeie douchebeurt, zodat we fris op weg kunnen a.s. zaterdag. Ik (Michel) mag/moet zaterdag nog werken op de huisartsenpost. Dan hebben we rond 18:00 uur bij Tonnie en Thea ons jaarlijkse uitzwaai-ontbijt wat nu echter ivm het tijdstip een soort uitzwaai-diner wordt. Omdat we altijd een week of vijf weg gaan geven we op die manier altijd wat extra aandacht aan het afscheidsmoment met de moeders Truus en Thea en vader Tonnie en zus/schoonzus Ria.
Rond 19:00 uur willen we vertrekken voor de eerste 300 kilometer. We zullen ergens in Duitsland overnachten.
Tot zover even....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten